Hjem > Ergoterapi og politik > Faglige Fora > EFS for Dysfagi

EFS for Dysfagi

Ergoterapifagligt Selskab for Dysfagi vil styrke fagligheden gennem videndeling og kompetenceudvikling på området.

Seneste nyheder

15. maj 2017
Hver tredje geriatriske patient, der bliver indlagt med lungebetændelse, har dysfagi. Det konkluderer en ph.d.-afhandling fra Regionshospital Nordjylland. Afhandlingen slår samtidig fast, at tidlig mobilisering kan afkorte indlæggelsestiden med halvandet døgn.
4. november 2016
Efs Geriatri og Gerontologi, Efs Dysfagi og Efs Lungerehabilitering er gået sammen om et arrangement, der løber af stablen i dag under overskriften Ældre – Dysfagi og Respiration.
11. januar 2016
Sundhedsstyrelsen udgav i december 2015 ny NKR om National Klinisk Retningslinje for øvre dysfagi – opsporing, udredning og udvalgte indsatser.
17. november 2015
EFS Dysfagi har i samarbejde med Ergoterapeutforeningen udarbejdet "Dysfagi og aktivitetsproblemer med at synke-spise-drikke - anbefalinger til ergoterapeutisk viden, færdigheder og kompetencer".
11. november 2015
Mere end 60 mennesker var mødt op til parallelsession for at høre oplæg ved Sara Fredslund, ergoterapeut og Ph.d.-studerende, Dorte Melgaard, udviklingsergoterapeut og Ph.d. studerende, Sygehus Vendsyssel og Annette Kjærsgaard, forskningsansvarlig ergoterapeut, Ph.d., Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
28. oktober 2015
Den nye nationale kliniske retningslinje NKR dysfagi er nu sendt i høring. EFS Dysfagi opfordrer dig til at lave lokalt høringssvar på din arbejdsplads.
2. oktober 2015
Er du optaget af, hvordan du kan skabe politisk værdi og få andre i tale? Er du interesseret i, hvordan du kan være med til at udvikle Ergoterapeutforeningens strategiske position og bidrage til løsninger i fremtidens velfærdssamfund?
25. august 2015
En markant højere dødelighed. Det er tilfældet for patienter, som er indlagt for lungebetændelse, og som samtidig har dysfagi. Det viser de foreløbige resultater fra en ny ph.d.-afhandling.