Hjem > Aktuelt > Nyheder > Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke lyttet til os

Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke lyttet til os

4. januar 2018
Der har i de sidste par dage været en stor debat om det gebyr, som Folketinget har vedtaget med virkning fra 2017 for at finansiere et nyt risikobaseret tilsyn.
- Jeg synes ikke, at de konkrete gebyrregler er rimelige. Gebyret er højt set i forhold til, at ergoterapeutisk behandling ikke er offentligt tilskudsberettiget. Etf. har derfor i et høringssvar forsøgt at ændre reglerne, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen. Foto: Colourbox

Gebyret rammer de selvstændige ergoterapeuter, der udfører behandlinger dvs. eksempelvis undersøgelse, diagnosticering, genoptræning, sundhedsfaglig pleje samt forebyggelse og sundhedsfremme i forhold til den enkelte patient. Det årlige gebyr på ca. 2.000 kr. skal også betales selv om behandlingerne er uden for ergoterapeuters virksomhedsområde bl.a. zoneterapi, fordi ergoterapeuter har en autorisation.

- Jeg synes ikke, at de konkrete gebyrregler er rimelige. Gebyret er højt set i forhold til, at ergoterapeutisk behandling ikke er offentligt tilskudsberettiget. Etf. har derfor i et høringssvar forsøgt at ændre reglerne, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen.

Etf har blandt andet påpeget problemerne med et forudbetalt gebyr i en privatpraksis, der primært er baseret på konsulentydelser og måske i løbet af et år kun har få patientrettede behandlinger. Derfor har vi anbefalet, at der angives et minimum af antal patientrettede behandlinger, før man er gebyrpligtig. 

Styrelsen for Patientsikkerhed har imidlertid ikke lyttet til indvendingerne. Det er ikke kun Etf, der er utilfreds med gebyret. Det er vagtlægerne også, som det kom frem i medierne i går.

- Vi vil i Etf  følge sagen meget tæt, og vil naturligvis forsøge at påvirke Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis der – som en reaktion på den store mediedebat – bliver åbnet op for en revision af reglerne, siger Tina Nør Langager.

  • Du kan læse Etf’s høringssvar her
  • Du kan læse mere om det risikobaserede tilsyn her

Kommentarer

Jeg behandler ikke i ergoterapeut regi, men jeg er massør og zoneterapeut m.m. jeg behandler minimalt men har mest min stimulastikundervisning. Men alligevel skal jeg betale det gebyr. Det er så forkert. Og min virksomhed er så lille at det spænder virkelig ben for mig

Etf finder også gebyret urimeligt. Men som reglerne desværre er nu, så skal man registrere sit behandlingssted, selv om man arbejder med behandling udenfor sit virksomhedsområde. En autoriseret sundhedsperson/ergoterapeut kan således ikke fralægge sig sit ansvar efter autorisationsloven, så længe man udfører behandling. Mvh Ulla Garbøl, chefkonsulent, Etf

Tak til ETF og Tina Nør Langager for at tage fat i sagen og sende høringssvar!
Netop denne kombination af at ergoterapeuter er sundhedsautoriseret, men ikke er en del af den offentlige tilskudsberetning og dermed heller ikke f.eks. Sygeforskiringen Danmark og diverse andre andre sundhedsordninger - gør netop at det ikke er rimeligt at sidestille alle sundhedsautoriserede, da vi nemlig ikke er sidestillet.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.