Hjem > Aktuelt > Nyheder > Søvnløshed og stresssymptomer udbredt blandt offentligt ansatte

Søvnløshed og stresssymptomer udbredt blandt offentligt ansatte

9. december 2017
Ansatte inden for den offentlige sektor oplever i stor stil tegn på stress som følge af arbejdspres. Det viser omfattende undersøgelse, der også peger på løsninger. 

Alt for mange offentligt ansatte oplever, at deres nattesøvn bliver ødelagt, eller at de udvikler andre symptomer på stress, fordi de føler sig pressede på arbejdet.

Det viser en undersøgelse gennemført af Megafon blandt 2.851 offentligt ansatte fra 25 vidt forskellige faggrupper.

Således melder 40 procent af de adspurgte, at de inden for det seneste halve år har ligget søvnløse på grund af arbejdsrelateret stress. Imens har hver tredje oplevet hukommelses- og koncentrationsbesvær og spændingshovedpine. En lige så stor del melder, at de har nedprioriteret sociale relationer af samme årsag.

- Det er jo stærkt bekymrende og viser, at der mange steder på de offentlige arbejdspladser er for få ressourcer til at løse opgaverne, udtaler Tina Nør Langager formand for Ergoterapeutforeningen.

Ifølge undersøgelsen har graden af stress en tæt sammenhæng med hvor gode muligheder, de ansatte oplever, de har for at udfolde deres faglighed og hvor stor indflydelse de har på forandringer på arbejdet. Jo mere indflydelse og råderum, desto færre stresssymptomer.

87 procent af dem, der oplever slet ingen indflydelse at have på forandringer, har haft symptomer på stress. Det samme kun gælder godt halvdelen af dem, der i høj grad oplever at have indflydelse. Af dem, der oplever slet ikke at have råderum til deres egne faglige skøn, er det samtlige 100 procent, der har oplevet symptomer på stress.

- Der ligger en vigtig ledelsesopgave i at sikre, at de ansatte inddrages og kan bruge deres faglighed, hvilket forskningen da også peger på. Det tjener både arbejdsplads, borgere og samfundet som helhed bedst, afslutter Tina Nør Langager.

Kommentarer

Hej ETF
Et meget relevant undersøgelse at gør opmærksom på.
Det ville være dejligt i vores stresset hverdag hvis I havde lagt en link til den nævnte undersøgelse. Den kom ikke umiddelbart frem på Google. Jeg nåede til sidste at finde et link til en notat hos FOA .....
https://www.foa.dk/~/media/faelles/pdf/rapporter-undersoegelser/2017/ana...årligt%20pdf.pdf
(kildeangivelse Megafon)

Obs. svar procent fra både fys. og ergo. er meget lav - 2% - ift. andre grupper.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.