Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Sundhedskartellet samlet til fælles OK konference

OK18: Sundhedskartellet samlet til fælles OK konference

4. januar 2018
Hovedbestyrelserne i Sundhedskartellets organisationer var samlet den 4. januar for at diskutere kravene til arbejdsgiverne ved OK18.

På den fælles overenskomstkonference blev det bekræftet, at Sundhedskartellet står bag den musketér-ed, der har sat alle offentlige forhandlinger i stå, indtil de offentlige arbejdsgivere accepterer at forhandle om en aftale om lærernes arbejdstid.

- Alle forhandlinger er som bekendt sat stand by, forbi vi støtter op om alle offentligt ansattes ret til at forhandle overenskomst - også om arbejdstid. Hvis vi accepterer, at nogle grupper får dikteret deres arbejdsvilkår ved lov, udhuler vi den danske model, sagde Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

Derudover blev de samlede krav fra Sundhedskartellet præsenteret i det officielle kravkatalog, der stiller organisationernes krav over for de krav, der er modtaget fra arbejdsgiverne.

- Vi har en række udfordringer på både løn, arbejdstid og arbejdsmiljø, som vi meget gerne vil i gang med at løse, og derfor håber jeg selvfølgelig på, at arbejdsgiverne snart sætter sig til bordet, og der kommer gang i forhandlingerne, siger Grete Christensen.

Kommentarer

For kun 100 år siden KÆMPEDE kvinderne sig efter årtiers kamp til at få stemmeret.
Nu er det tid til, at vi kvinder også KÆMPER for ligeløn! At vi får samme løn som mænd med uddannelser af tilsvarende længde. Og det er ikke noget som kommer af sig selv - det kræver kamp! Og at vi tager os selv og vores fag alvorligt! Det kræver også, at vi organiserer os på en måde, så vi kan løfte opgaven. Spørgsmålet er om dagens fagforeninger kan løfte den opgave alene? Eller om vi også skal tænke i andre baner? Spørgsmålet om ligeløn har jo været diskuteret længe - blandt os kvinder og kvindelige kolleger- men der sker ikke de store fremskridt; kvinder er stadig markant lavere lønnet end mænd! Kunne de fagforeninger - som kvinderne typisk er organiseret i - trække andre organisationer ind i kampen for kvinders ligeløn? Dansk Kvindesamfund eller andre? Kampen for ligeløn kræver en bred indsats. Man kunne også etablere arbejdsudvalg på tværs af fagforeninger og andre organisationer, som arbejder for ligeløn - for sammen står vi stærkere! Der skal en bred folkelig kvindelig union til at skabe det fornødne pres på regeringen til at udligne løngabet mellem kvinder og mænd. Det er i sidste ende kun regeringen som kan afsætte de fornødne midler til at udligne løngabet. Det var hermed mit indspark i kvindernes kamp for ligeløn - jeg deltager gerne fremadrettet i kampen!

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.