Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Massivt ja til de nye overenskomster

OK18: Massivt ja til de nye overenskomster

4. juni 2018
Urafstemningen om de opnåede forhandlingsresultater på de offentlige områder er nu afsluttet, og ergoterapeuter ansat i staten, regioner og kommuner siger massivt JA til de nye overenskomster.

Resultatet af afstemningen blev, at 98,1 procent stemte ja, 0,9 procent stemte nej, og 1,0 procent stemte blankt. Den samlede stemmeprocent lander på 48,8 procent. 

Både det markante ja til OK18 og den høje stemmeprocent vækker tilfredshed i Ergoterapeutforeningen.

- Vi har været igennem et helt ekstraordinært forløb, som begyndte da halvdelen af alle ergoterapeuter sendte deres krav til OK-forhandlingerne ind til os for næsten et år siden, og som sluttede med lange forhandlinger i Forligsinstitutionen, siger Tina Nør Langager, formand i Ergoterapeutforeningen.

Den høje stemmedeltagelse betyder, at Ergoterapeutforeningen står endnu stærkere i den løbende dialog med centrale, såvel som lokale arbejdsgivere.

- Jeg er tilfreds med, at vi har opnået resultat, som udvikler reallønnen, uden at vi har givet køb på de rettigheder og goder, vi har i dag. Jeg er også meget tilfreds med, at både KL og Danske Regioner var lydhøre overfor ergoterapeuternes ønsker til forbedringer. Dialogen om arbejdet med arbejdsmiljøet har været god både med KL og med Danske Regioner, udtaler Tina Nør Langager, og fortsætter:

- Det har medlemmerne kvitteret for med et rungende JA. Jeg glæder mig over, at vores medlemmer - og ikke mindst tillidsrepræsentanterne - har taget så aktivt del i hele overenskomstprocessen, helt fra indsamlingen af krav til forhandlingernes afslutning i Forligsinstitutionen. Både når vi har holdt møder undervejs, løbende i dialogen på de sociale medier og nu til allersidst ved at give en så klar tilbagemelding på de opnåede forhandlingsresultater. Det styrker os som fællesskab, og det styrker Ergoterapeutforeningen eksternt.

Tina Nør Langager slutter med at fremhæve sin tilfredshed med, at de lange nætter i Forligsinstitutionen endte med, at der blev indgået forlig, og at hele den offentlige sektor ikke skulle ud i en konflikt.

De nye overenskomster træder i kraft pr. 1 april 2018. De lønstigninger, som skulle have været udmøntet den 1. april, bliver efterreguleret.

Kort om det statslige forlig

Denne gang har tidsplanen for afstemningen på det statslige område været sådan, at det ikke har været muligt at lade det statslige forlig indgå som en selvstændig del af afstemningen. Derfor har alle medlemmer stemt om det kommunale og det regionale forlig. Det har betydet, at Etf’s hovedbestyrelse har godkendt det statslige forlig; en procedure, der er i overensstemmelse med Etf’s vedtægter og er den procedure som er anvendt ved tidligere overenskomstrunder.

De samlede stemmeprocenter i Sundhedskartellet

Hele 55.000 medlemmer af Sundhedskartellets 11 organisationer har afgivet deres stemme ved urafstemningen, og ud af dem stemte mere end 9 ud af 10 JA til resultaterne. Tallene for afstemningen: 56,5 procent deltog, 93,1 procent stemte JA, og 4,2 procent stemte NEJ og 2,7 procent stemte blankt.

Kommentarer

Dejligt resultat og at I undgik konflikt!

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.