Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ny pulje skal styrke samarbejdet om ernæringsindsatser til ældre

Ny pulje skal styrke samarbejdet om ernæringsindsatser til ældre

4. april 2018
Kommuner kan nu søge om midler til at styrke det tværfaglige samarbejde om ernæringsindsatser til ældre. Regeringen og statspuljepartierne har som led i satspuljeaftalen på ældreområdet for 2018-2021 afsat midler til en pulje målrettet tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre eller ældre med uplanlagt vægttab. Det er et initiativ, som glæder Ergoterapeutforeningen.

- Vi har sammen med Danske Tandplejere og Kost & Ernæringsforbundet arbejdet aktivt for at sætte fokus på tværfaglige indsatser overfor de ældres underernæring. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen og satspuljepartierne har afsat penge til puljen, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen, og fortsætter:

- Som ergoterapeuter ved vi, at underernæring kan skyldes mange faktorer. Det handler ikke kun om maden på tallerkenen. Det handler blandt andet også om evnen til at spise og drikke, siddestilling og planlægningen af måltidet, som kræver viden og opmærksomhed. Det er mit håb, at kommunerne vil søge puljen og igangsætte projekter med ergoterapeuter, tandplejere og ernæringsfaglige for at finde ud af, hvilke indsatser, der virker bedst.

Der er afsat i alt 13,2 mio. kr. i perioden 2018-2021, som skal anvendes til at afprøve forskellige modeller for tværfagligt samarbejde om ernæringsindsatser. Det tværfaglige samarbejde kan f.eks. inkludere kliniske diætister, tandplejere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker, læger og andre faggrupper med ernæringsfaglige kompetencer.

Puljen kan søges af én kommune eller flere kommuner i samarbejde, eventuelt med inddragelse af private aktører. Ansøgningsfristen er den 31. maj 2018 kl. 12.00.

  • Du kan læse hele puljeopslaget her

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.