Hjem > Aktuelt > Nyheder > Lise Nevstrup vinder Ergoment Prisen 2017

Lise Nevstrup vinder Ergoment Prisen 2017

6. april 2017
Lise Nevstrup Andersen har vundet Ergoment prisen 2017. Prisen honorerer vilje, mod og læring fra en værdifuld og indsigtsskabende proces, hvor erfaringerne kan være til glæde og gavn for andre. Og det er lige præcist dét, Lise Nevstrup udviser og bidrager med i sit arbejde.
Pris
Lise Nevstrup har modtaget Ergoment Prisen 2017. Prisen er stiftet af Pernille Kvist (th), der er ejer af virksomheden Ergoment i samarbejde med Etf. Lotte Lagoni, næstformand i Etf (tv) var også med ved overrækkelsen. Hun sidder i bedømmelsesudvalget. Foto: Lars Ytte

Blandt alle de kvalificerede ansøgere til Ergoment Prisen 2017, faldt valget på Lise Nevstrup. Hun anerkendes blandt andet for sit mod, respekt for den enkelte og ikke mindst sin solide faglighed.

- Lise er vant til at se mennesket bag diagnosen og forsøger at skabe personrettet meningsfuld træning og aktivitet, siger Pernille Kvist, ejer af virksomheden Ergoment og stifter af prisen af samme navn.

Hun siger videre om motivationen af Lise Nevstrup som vinder af prisen:

- Lises praksisudvikling, hvor hun arbejder med en brugergruppe mellem 18 – 60 år med svær erhvervet hjerneskade, som alle bor i et botilbud, har givet hende erfaring med beboernes behov for træning, stimulering og meningsfulde aktivitetsmuligheder, er langt mere vidtgående end det som individuel ergoterapi kan dække. Den måde hvorpå Lise lader sig inspirere af forskning fra sundheds design, terapihaver og sansehavers gavnlige effekt på menneskers trivsel, har re-fortolket viden til noget, som kan skabe værdifulde oplevelser og aktivitetsmuligheder i beboernes nærmiljø. Hun udviser i sit arbejder stor respekt for beboernes præferencer og lader deres aktivitetsudførsel vise vejen for, hvilke behov der er centrale. Resultatet af udviklingsprocessen er en række sanselige rum i naturen, en kørestolsvenlig skovsti og cykelsti til byen. Lise har udforsket rum til forandring, bevægelse, fordybelse, samvær, stimuli og udvikling. Processen forandrede botilbuddets udemiljø, der i dag er indrettet som haverum med udekøkken, plads til spilaktiviteter, mulighed for mindfulness og enetid med beroligende stimuli fra vand og duftende planter og lyde fra skoven.

Som modtager af prisen siger en både ydmyg og glad Lise Nevstrup:

- Jeg sætter utrolig stor pris på den anerkendelse af min udviklings- og erfaringsproces, som jeg har arbejdet med. Det er jo en ære, at modtage en pris som Ergoment Prisen, der anerkender netop den form for processer. Derfor vil jeg naturligvis rette en kæmpe tak for prisen og ikke mindst troen på projektet. Også en tak til mine ledere, kollegaer, beboere og deres familier og lokalsamfundet, som var med i denne samskabelses- og forandringsproces i praksis. 

Ved at ændre på omgivelserne har Lise bidraget til, at botilbuddet har fået skabt nogle andre aktivitets – og samværsmuligheder for beboerne. Her oplever hun, at beboerne og deres familier i dag har et helt andet liv på botilbuddet.

- Jeg er rigtig glad for at se, at de bevidste forandringer gør en forskel i hverdagen for beboerne. Det er det der er målet. Det giver mening i hverdagslivet.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.