Hjem > Aktuelt > Nyheder > Giv demens et twist

Giv demens et twist

16. april 2018
Silas Holst og Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark giver demens et twist. Som ambassadør for Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark vil Silas Holst sætte fokus på, hvordan dans kan nedbryde barrierer og skabe nye fortællinger om demens. ”Giv demens et twist” hedder kampagnen og søndag den 27. maj bydes hele Danmark op til dans.

I Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark er 13 organisationer (herunder Etf) gået sammen for at skabe et mere inkluderende, åbent og trygt Danmark for mennesker med demens og deres familier. Første skridt på vejen bliver at nuancere forestillingerne om demens, men også at skabe konkrete aktiviteter, som alle kan mødes om.

- Det er vigtigt for os, at mennesker med demens kan have en så velfungerende hverdag som mulig og tage aktiv del i hverdagslivet. Derfor vil vi gerne være med til at udvikle vores samfund, så det også i hverdagssituationer er indrettet demensvenligt. Med kampagnen "Giv demens et twist" skaber vi opmærksomhed om de vigtige stjernestunder for demente, her gennem dansen, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen.

Dans har altid spillet en stor rolle i Silas Holsts liv, og derfor har han valgt at blive ambassadør for Folkebevægelsen: 

- Jeg vil gerne medvirke til, at vi alle får øjnene op for, hvad dans kan gøre ved os. Når vi danser udskiller kroppen endorfiner, som udløser glæde. Det er godt for alle, men har især en positiv effekt på mennesker med demens. Samtidig vækker dansen minder og knytter os sammen på tværs af generationer, hvilket er noget af det, jeg oplever, når jeg i mit arbejde kommer ud og danser på plejehjem, fortæller Silas Holst.

Demens er også noget, der fylder privat i Silas Holst liv. Tre måneder efter, at han engagerede sig i Folkebevægelsen, fik hans far nemlig stillet diagnosen demenssygdom.

- Det er en stor og voldsom forandring, når demens rammer ens familie. Rollerne bliver pludselig byttet om, og ens forhold ændrer sig. Men der er også gode ting, og på mange måder har min fars sygdom ført mig tættere sammen med ham og mine søskende. Derfor giver det også mere mening end nogensinde, at jeg er gået ind i denne sag med at twiste billedet af demens i samfundet, fortæller Silas Holst, der i øvrigt har planer om at teste dansen af på sin far.

FAKTA

Giv demens twist er en folkeoplysningskampagne, der har til formål at informere om og nuancere opfattelsen af, hvad demens er. Kampagnen skal nedbryde barrierer og skabe aktiviteter, der kan gøre Danmark mere demensvenligt.

Danmark twister: Søndag den 27. maj 2018 inviterer Folkebevægelsen hele Danmark til twist. Det sker ved to store dansearrangementer i hhv. Aalborg og Vallensbæk samt en række mindre lokale events.

Organisationerne bag:  Ergoterapeutforeningen, Faglige Seniorer, FOA, Ældre Sagen, Danske Fysioterapeuter, Alzheimerforeningen, DSR, Pensam, BL, Demenskoordinatorer i Danmark, Pårørende i Danmark og Danske professionshøjskoler.

 

Kommentarer

Pela dedicação do dono desse site, não duvido que logo <br>
<br>

ele será famoso . Blog excelentes .<br>
<br>

<br>
<br>

Também visite meu webpage ... <a href="https://www.novoouusado.com.br">Gas De cozinha em Itu</a>

Well, if you ask me anyhow. Took me personally a couple of months to fully adjust to <br>
<br>

it.<br>
<br>

<br>
<br>

Stop by my web page :: Bungling Ben - http://tlkm.my/bunglingben22544

Gregory54, i've enough 'background' in ecology to understand that <br>
<br>

ecology has nothing in connection with killer whales in captivity.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog post :: thick ben - https://uk.linkedin.com/in/benjamin-appleby-21bb75a0

Both Xperia Z3 while the Xperia Z3 Compact by Sony are comparable nevertheless the distinctions lie in display sizes, quality and battery <br>
<br>

pack ability.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog - <a href="https://uk.linkedin.com/in/benjamin-appleby-21bb75a0">backward ben</a>

Este Texto me convenceu de uma coisa, eu na verdade acredito que <br>
<br>

este blog precisa de muita atenção por parte das pessoas, porque é realmente muito interessante.<br>
<br>

Eu provavelmente vou retornar. Os textos são muito bem escritos.<br>
<br>

Obrigado pela informação e Parabéns.<br>
<br>

<br>
<br>

Dê um olhar a meu blog <a href="https://Www.shopping-ind.com.br/">LC-065</a>

Gostei da forma de como tú contou o cenário do apost. Afirmo que ainda estou <br>
<br>

um tanto perdidão de não dominar em sua totalidade o tema, mas tenho intenção de seguir tuas novas postagens para me informar bem.<br>
<br>

<br>
<br>

Obrigado pela fantástica postagem.<br>
<br>

<br>
<br>

Aqui é meu blog net : <a href="https://www.shopping-ind.com.br">datador ink jet usado</a>

Olá lá , gosto de ler todos dos posts do seu blog.<br>
<br>

Estou passando apenas para parabenizar você. Abraços<br>
<br>

<br>
<br>

meu blog postam ... <a href="https://www.shopping-ind.com.br">cartucho secagem rapida</a>

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.