Hjem > Aktuelt > Nyheder > Forskning: Studerende med i forskningsprojekt

Forskning: Studerende med i forskningsprojekt

11. oktober 2016
To ergoterapeutstuderende fra UC Syd i Esbjerg har deltaget i et forskningsprojekt om spiserobotter.
Pernille Jull Poulsen, t.v., og Sarah Warming, t.h., der studerer ergoterapi på UC Syd i Esbjerg, har deltaget i forskningsprojekt om spiserobotter.
Pernille Jull Poulsen, t.v., og Sarah Warming, t.h., der studerer ergoterapi på UC Syd i Esbjerg, har deltaget i forskningsprojekt om spiserobotter.

Pernille Jull Poulsen og Sarah Warming studerer begge ergoterapi på Univercity College Syd i Esbjerg til daglig. De har det sidste stykke tid haft ekstra travlt. Udover deres studier har de nemlig deltaget i et forskningsprojekt om spiserobotter.

Formelt deltog de i projektet som forskningsassistenter, og deres opgave var at gennemføre interviews med borgere og personale på institutioner, der har spiserobotter. Det har været krævende, men også givende for de to.

Læs også: Studerende forsker i spiserobotter

- Det giver et helt rush at være med til at forske og finde ny viden. Vi har udviklet nogle kompetencer allerede nu, som vi aldrig kunne have fået igennem undervisningen, siger Sarah Warming.

Forskningsprojektet er en del af en større strategi UC Syd har, der har til formål at integrere mere forskning i undervisningen.

Mod på mere

Pernille Jull Poulsen og Sarah Warming skulle fremlægge deres forskning på konferencen COTEC-ENOTHE, en fælleseuropæisk ergoterapeutkongres, der blev afholdt i Galway, Irland i juni. Og selvom de selv måtte betale for rejse, kost og logi, var det det værd.

- Der var en masse fede arrangementer og spændende oplæg. Det var en kæmpe oplevelse og en god mulighed for at møde nogle inspirerende mennesker og danne nye netværk, siger Pernille Jull Poulsen.

Forskningseventyret er da heller ikke for nogen af de studerendes vedkommende slut endnu. Og for Pernille Jull Poulsen har det altid ligget i kortene, at hun ville gå forskningsvejen.

- Jeg har nok altid haft et ønske om at være med til at forme fremtidens ergoterapi. Jeg vil godt være en del af noget større, og det føler jeg, jeg er, når jeg deltager i forskning, siger Pernille Jull Poulsen.

Læs også: Faglig inspiration for studerende

Sarah Warming har altid drømt om at arbejde indenfor psykiatrien, og det er stadig hendes plan.

- Men jeg har bestemt ikke lagt forskningen fra mig, det skal bare tage afsæt i en faglig undren, siger hun.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.