Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ergoterapeut med i styregruppen for Den Nationale Skizofrenidatabase

Ergoterapeut med i styregruppen for Den Nationale Skizofrenidatabase

10. april 2017
Ergoterapeut Siv Bjørkedal skal som del af styregruppen være med til at følge og udvikle kvaliteten af behandlingen af indlagte med skizofreni.

Styregruppen for den Nationale Skizofrenidatabase tilstræber en tværfaglig sammensætning, og derfor er Ergoterapeutforeningen, og EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering, blevet bedt om at udpege en kandidat der kan indgå i styregruppen.

Valget faldt på ergoterapeut Siv Bjørkedal, der er ansat på Psykiatrisk Center København og  har mange års erfaring på området.

Den Nationale Skizofrenidatabase er en godkendt landsdækkende klinisk kvalitetsdatabase, som har ca. 11.000 patientforløb, der årligt bliver registreret i databasen. På baggrund af de registrerede patientforløb laves der en årsrapport.

Du kan læse mere om den Nationale Skizofrenidatabase, se hvem der ellers sidder i styregruppen og finde de årlige rapporter på kcks-vest.dk.

Kommentarer

Det er meget glædeligt at der endelig kommer en ergoterapeut med i styregruppen bag DNS. De nye krav om at 90 % af alle patienter med skizofreni bør kognitivt udredes ved psykolog, er ikke et praktisk muligt mål i en travl klinik. Vi diskuterer derfor aktuelt i OPUS i psykolog og ergoterapeut gruppen at den ergoterapeutiske udredning bør kunne indgå som en ligeværdig del af en kognitiv udredning, idet vores testmetoder også afdækker såvel kognition som funktionsniveau-og betydeligt mere klientcentreret og praksisanvendeligt end en GAF score. Så god vind, Siv, vi deltager gerne i faglig sparring!

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.