Hjem > Aktuelt > Nyheder > Åbent brev til sundhedsministeren

Åbent brev til sundhedsministeren

20. september 2017
Sundhedskartellet har den 20. september sendt et åbent brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby og udtrykt bekymring over de massive besparelser, som Region Midtjylland er i gang med at gennemføre på det højtspecialiserede neurorehabiliteringshospital Hammel Neurocenter.
Hammel neurocenter
På grund af færre henviste patienter fra de øvrige regioner skal der nu nedlægges otte højtspecialiserede sengepladser på Hammel Neurocenter. Det svarer til 14 procent af det samlede antal sengepladser.

På grund af færre henviste patienter fra de øvrige regioner skal der nu nedlægges otte højtspecialiserede sengepladser på Hammel Neurocenter. Det svarer til 14 procent af det samlede antal sengepladser.

sundhedskartellet skriver blandt andet om konsekvenserne:

"For det første frygter vi, at beslutningen om at nedlægge sengepladserne vil få store negative konsekvenser for genoptræningen af hjerneskadede i Danmark. Der vil være et stort videnstab, når mange højtspecialiserede medarbejdere afskediges, og det vil blive sværere at opretholde et højtspecialiseret og tværfagligt forskningsmiljø til gavn for patienterne.

For fortsat at kunne sikre en højtspecialiseret rehabilitering af de sværeste patienter med hjerneskade, er der brug for at opretholde et højt volumen i antallet af behandlinger. Hvis de mange sengepladser skæres væk, kan man ikke på et senere tidspunkt særlig nemt reetablere dem, fordi medarbejderne med de specialiserede kompetencer er spredt for alle vinde.

Vi mener på den baggrund, at regionerne og Folketinget har en fælles forpligtigelse til at bevare en høj volumen på de højtspecialiserede hospitaler, der har landsdelsfunktionsniveau."

Læs det åbne brev lige her

Kommentarer

Og ikke mindst kommer behandlingsindsatsen til at handle om økonomi, hvor det er patienterne, som det går ud over. Som I selv skriver, er der patienter uden for region midt, som formentlig ikke får tilbudt den behandling, som de har krav på, men ligeledes vil der være forløb for region midt patienter, som ikke får rette behandlingsforløb, idet de bliver sendt videre i deres forløb før tid, når der er uden regions patienter, der "banker" på døren og får større prioritet end midt-patienten, da de betaler mere til den økonomiske pengekasse hos region midt. Det er etisk fuldstændig forkasteligt...!

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.